Nieuwscase

Succesverhalen: trainee Pier

Succesverhaal
Trainee
25 juli '22
pier - online marketeer

Het succesverhaal van Pier

April 2021, besloten diploma uitreiking, de wereld ligt aan je voeten de markt schreeuwt om mensen en toch kom je nergens aan de bak. Dit was ik na meerdere maanden te zoeken naar een baan die bij mij past. Bijna 90% van al de sollicitaties verstuurd kreeg ik terug met het antwoord dat ik geen werkervaring had.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Eind 2021 kwam Leaped op mijn pad, een leuk bedrijf met vriendelijke mensen die je daadwerkelijk verder willen helpen. Ik heb me aangemeld bij Leaped en ben begonnen met het traineeship programma waarbij ik al snel doorhad dat de docenten van hoge kwaliteit waren, niet alleen in kennis maar ook in het lesgeven.

Via de opleiding krijg je te maken met alle facetten wat online marketing te bieden heeft zodat je vervolgens zelf kunt kiezen welke onderwerpen je leuk en minder leuk vind. Wanneer je goed meedoet met de opleiding en de opdrachten serieus maakt leer je er ook echt heel veel van.

“Momenteel zit ik in de transitie van het ene bedrijf naar de ander en ben ik bezig met verhuizen naar Amsterdam. Leaped denkt mee in het vinden van een nieuw bedrijf dat bij je past en waar je jezelf nog meer kunt ontwikkelen als online marketeer.”

Welke persoonlijke ontwikkeling heb je ondergaan?

Vervolgens kun je samen met de begeleiders van Leaped gaan kijken waar je passie ligt en bij wat voor soort bedrijven je aan de slag kunt gaan om je verder te gaan ontwikkelen. In mijn geval was dit Social Advertising en Google Advertising. Met de begeleiders samen is er een keuze gemaakt om naar bedrijf x te gaan zodat ik daar het geleerde van mijn opleiding kan toepassen in het werkveld. Na een half jaar voor bedrijf x te hebben gewerkt ga ik verhuizen van Leeuwarden naar Amsterdam om bij bedrijven te gaan werken die nog beter bij mij passen.

Hoe was de begeleiding van Leaped?

Samen met de begeleiding van Leaped is er ontzettend veel ruimte om zulk soort dingen te bespreken omdat ze altijd bereikbaar zijn. Zo helpen ze je ook met persoonlijke problemen als daar behoefte aan is en denken ze mee met oplossingen en leren ze je hoe je professioneel kunt opstellen in het werkveld. Naast deze soft skills leer je natuurlijk ook veel hard skills door bij de verschillende bedrijven vlieguren te maken in het vakgebied wat jij interessant vind. Zo heb ik veel met Social Advertising specialisten samen gewerkt om social media campagnes te bedenken, op te stellen en te optimaliseren. 

Hoe heb je het traineeship van Leaped ervaren?

Momenteel zit ik in de transitie van het ene bedrijf naar de ander en ben ik bezig met verhuizen naar Amsterdam. Leaped denkt mee in het vinden van een nieuw bedrijf dat bij je past en waar je jezelf nog meer kunt ontwikkelen als online marketeer. Ik heb meerdere sollicitaties lopen waarbij ik een goed gevoel bij heb. Zo kan ik wellicht binnen een week alweer aan het werk maar dan vanuit Amsterdam. Ik heb ontzettend veel zin in een nieuwe uitdaging in een nieuwe stad maar daarnaast ook al het vertrouwen dat Leaped mij erbij zal helpen om deze uitdaging te overbruggen. Ik kijk uit naar wat de toekomst mij brengt maar weet zeker dat ik de komende tijd veel ga leren!

pier - online marketeer

Naast deze soft skills leer je natuurlijk ook veel hard skills door bij de verschillende bedrijven vlieguren te maken in het vakgebied wat jij interessant vind. Zo heb ik veel met social media advertising specialisten samen gewerkt om social media campagnes te bedenken, op te stellen en te optimaliseren. 

Pier

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.