Nieuwscase

Succesverhalen: trainee Amanda

Succesverhaal
Trainee
4 juli '22
amanda arends - online marketeer

Het succesverhaal van Amanda

“ Wat wil je worden als je groot bent? “ Een vraag die je als klein kind vaak krijgt. Mijn antwoord? Ik wil graag politieagent worden, bloemist, mijn eigen camping hebben en kunstenaar. Na je middelbare school, kies je een opleiding waar je een carrière in wil maken. Hartstikke fijn als dat in 1 keer raak is. Bij mij ging dat net even anders. Voor langere tijd heb ik lopen dubben waar ik nu echt heen wil met mijn carrière en wat mij voldoening geeft. Op mijn 28 ste kwam ik erachter: ik wil de marketing in!

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Vol zenuwen maar ook met goede moed, stapte ik uit mijn eigen bedrijf en ging de studieboeken in. Art director werd de keuze én ik schoot raak. Wat een fantastische en creatieve wereld. Toch bleek het vinden van een passende baan erg lastig. Je hebt geen ervaring en eerlijk gezegd schortte het bij mij aan zelfvertrouwen in dit vak.

Toen kwam ik de opleiding van Leaped tegen. Een schot in de roos, al zeg ik het zelf! Ik besloot de volgende stap te zetten en begon vol goede moed op 1 januari 2022 met het traineeship. Toen pas kwam ik er echt achter dat ik een ‘groentje’ was op het gebied Online Marketing. Er kwam zoveel (interessants) op mij af. Het waren 2 intensieve maanden waar ik hard heb moeten werken maar ook zoveel heb geleerd en genoten!

De opleiding van Leaped richt zich niet op 1 facet van online marketing. Je krijgt een kijkje in iedere richting van dit brede vakgebied. Hierdoor kon ik makkelijk de richtingen bekijken die mij interesseerde en waarin mijn krachten lagen. De opleiding bestond als het ware uit 3 onderdelen die naadloos op elkaar aansloten. Ten eerste had je thuisstudie, waarin je online jezelf kon uitdagen en toetsen. Ten tweede hadden we een praktijkopdracht waar je alles wat je leerde daadwerkelijk moest toepassen. En ten derde, de klassikale lessen onder begeleiding van een Online Marketeer met ervaring. Deze klassikale lessen waren één van de meest toegevoegde waardes van het hele programma. Doordat je les krijgt van een ervaren iemand uit het vak en daarbij dus veel praktijkgevallen te horen krijgt, leer je enorm veel. De docenten staan open voor input, willen je helpen en zijn enthousiast in wat ze doen.

Inmiddels ben ik nu werkzaam bij Keenr. De meest uiteenlopende en uitdagende klussen krijg ik binnen en ik vind het enorm leuk!

Welke persoonlijke ontwikkeling heb je ondergaan?

Inmiddels ben ik nu werkzaam bij Keenr. De meest uiteenlopende en uitdagende klussen krijg ik binnen en ik vind het enorm leuk! Mijn interesses zijn uiteenlopend maar hebben altijd 1 gemeenschappelijk ding: creativiteit. De opdrachten die ik doe zijn op het gebied van Social Media, E-mail, content, copywriting, communicatie en data visualisatie. Enorm breed maar precies wat bij mij past!

Hoe was de begeleiding van Leaped?

Gedurende mijn stageperiode en mijn werkperiode blijf ik begeleiding ontvangen vanuit Leaped. Het voelt als een veilig vangnet om jezelf verder te ontwikkelen. Wanneer ik ergens tegenaan loop of wanneer ik vragen heb, kan ik altijd bij Leaped terecht. De 1-op-1 gesprekken geven mij altijd weer een boost om er weer tegenaan te gaan.

Hoe heb je het traineeship van Leaped ervaren?

Ik kan nog vele woorden schrijven over Leaped, mijn werk en wat dit voor mij heeft betekend. Al denk ik dat het verhaal hierboven de grootste lading wel heeft gedekt. De opleiding van Leaped heeft mij de kickstart gegeven die ik nodig had om te zijn waar ik nu sta!

amanda arends - online marketeer

Inmiddels ben ik nu werkzaam bij Keenr. De meest uiteenlopende en uitdagende klussen krijg ik binnen en ik vind het enorm leuk!

Amanda

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.