Nieuwscase

Succesverhaal: trainee Sanne

Succesverhaal
17 januari '24
sanne westerwal

Het succesverhaal van Sanne

Hola! Ik ben Sanne Westerwal, 23 jaar oud en woonachtig in IJmuiden. Na het afronden van mijn studie bedrijfskunde had ik een sterke drang om me verder te ontwikkelen in de wereld van marketing, vooral op het gebied van online marketing. Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Hoewel ik tijdens mijn studie zeker wat had geleerd over marketing, besefte ik dat een solide basis nodig was. Via Google ontdekte ik Leaped, en één ding is zeker: Leaped heeft haar online klantreis tot in de puntjes geregeld, want na mijn eerste bezoek zag ik steeds vaker advertenties van hen verschijnen. Zo ging het balletje rollen, en na mijn laatste zomer als student te hebben beleefd, ben ik gestart met het online marketing traineeship. Het echte leven als young professional begon nu echt.

Hoe heb je de opleiding ervaren? En hoe was de begeleiding?

Intensief, maar zeker leerzaam. Je verwerkt in korte tijd veel stof, en je kunt er zoveel uithalen als je zelf wilt. Als marketeer is zelfstandig kunnen werken essentieel, zoals ik uit eigen ervaring kan beamen. Tijdens het traineeship staat zelfstandigheid dan ook centraal. Natuurlijk staan er veel marketingexperts paraat om je te ondersteunen, en zij doen dat met toewijding. Ze delen graag hun expertise op het gebied van UX, SEO, SEA, Content Marketing, social media ads en Google Analytics.

De begeleiding gedurende de eerste 8 weken was uitstekend. De docenten zijn goed bereikbaar, denken met je mee en illustreren hun uitleg met praktijkvoorbeelden. Tijdens deze weken heb ik ook veel gehad aan mijn medetrainees. Zo heb ik intensief samengewerkt met Storm; samen hebben we opdrachten uitgevoerd en kennis gedeeld.

Een tip: gezien de omvang van de informatie is het raadzaam om na afloop van de trainingen een samenvatting te hebben. Verdeel alle trainingen met één of twee andere trainees, zodat je niet overal zelf een samenvatting van hoeft te maken. Hier heb je namelijk zelf ook niet altijd de tijd voor.

Na die eerste acht weken kijk je er echt naar uit om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. Het is tijd voor een boeiende opdracht!

Wat doe ik nu?

Tijdens het traineeship heb ik ontdekt dat ik organische marketing, ook wel bekend als owned marketing, interessanter vind dan betaalde marketing. Met name content- en social media marketing. Al snel kwam FYBE Finance op mijn pad, waar ik nu al meer dan een jaar werk als content marketeer. Mijn rol is het afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid, waardoor ik zowel mijn marketing- als bedrijfskundige kennis kan benutten. Voor mij is dit een echte win-winsituatie.

FYBE is een collectief van freelance financials met een focus op het mkb en scale-ups. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het vergroten van de zichtbaarheid op LinkedIn en het verbeteren van de vindbaarheid van onze website. Het afgelopen jaar heb ik samen met mijn collega’s deze vernieuwd, wat een zeer uitdagend maar ook bevredigend proces was waarin ik al mijn kennis kon toepassen. Daarnaast ondersteun ik de aangesloten financials bij hun positionering en help ik hen bij het vinden en vertalen van hun USP’s. Ons team is klein en hecht, waardoor ik ook wordt betrokken in het meedenken over evenementen en deze mag organiseren. Ik heb het enorm naar mijn zin bij FYBE en zal over drie maanden in dienst treden. 

Het online marketing traineeship van Leaped heeft me enorm geholpen om mijn eerste stappen als marketeer te zetten!

sanne westerwal

Tijdens mijn traineeship ontdekte ik mijn voorkeur voor organische marketing, met name content- en social media marketing. Sindsdien werk ik meer dan een jaar als content marketeer bij FYBE Finance, waar mijn rol aanzienlijk is uitgebreid. Dit stelt me in staat zowel mijn marketing- als bedrijfskundige kennis te benutten, wat voor mij een echte win-winsituatie is.

Sanne

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.