Nieuwscase

Succesverhaal: trainee Nigel

Succesverhaal
Trainee
9 juli '24
ontwerp zonder titel (3)

Het succesverhaal van Nigel

Binnen twee maanden ben ik van student Fysiotherapie omgeschoold tot Online Marketeer, werkend bij een bedrijf in de Offshore-industrie. Dankzij Leaped kon het zo snel gaan.

‘Ik ga Fysiotherapeut worden!’ Tenminste, dat dacht ik. Na vier jaar studeren begon ik me steeds vaker af te vragen of dit echt het beroep was dat ik wilde uitoefenen in de toekomst. Het antwoord was al snel nee, maar wat wil ik dan wel? Naast mijn studie had ik een bijbaan waarin ik me bezighield met webdesign, productteksten en social media. Hier begon mijn interesse voor marketing te groeien. Toen ik wilde stoppen met mijn studie Fysiotherapie en op zoek ging naar iets anders, bleek werken als Online Marketeer zonder diploma of werkervaring lastig te zijn. 

Toen ontdekte ik het het traineeship van Leaped. Ik waagde de sprong en na twee maanden hard werken, lessen volgen, certificaten behalen, een marketinganalyse en plan van aanpak schrijven voor een online webshop, moest ik alleen nog een baan vinden. Binnen enkele weken was ook dat gelukt en mocht ik aan de slag als Online Marketeer.

Hoe heb je de opleiding ervaren? 

Ik ervaarde de opleiding bij Leaped als intensief, leerzaam en uitdagend. Binnen enkele weken leer je (bijna) alles over online marketing: van SEO, SEA en contentmarketing tot social media advertising, e-mailmarketing en nog veel meer. Het is een positieve overvloed aan informatie die je direct in de praktijk moet toepassen tijdens het uitvoeren van een casestudy.

De lessen bestaan voor een groot deel uit zelfstudie, waarbij je gebruikmaakt van een online leerplatform. Hierop volg je lessen van diverse marketing experts. Naast de zelfstudie en theorielessen krijg je ook praktijklessen van enthousiaste experts binnen het vakgebied. Zij kunnen je helpen met al je vragen. Door deze combinatie word je in korte tijd klaargestoomd om het werkveld te betreden, onder begeleiding van ervaren marketeers. Zelf vond ik dit een superfijne combinatie van leren en werken. Ik hou er namelijk van om zelf dingen uit te kunnen zoeken en eigen te maken, maar ook bij iemand terecht te kunnen als ik er even niet uitkom. Doordat we werden geholpen door ervaren marketeers, kreeg je meteen een kijkje in het werkveld en wat er allemaal te doen is in de marketingwereld. Dat was voor mij erg waardevol.

Het was hard werken en veel doen in relatief weinig tijd, wat me ook heeft geleerd efficiënter te werken. Doordat we zo veel aspecten van online marketing uitvoerig hebben behandeld, weet ik nu ook wat ik minder leuk vind om te doen. Dit hielp mij met de keuze om te specialiseren, maar maakte het soms ook lastiger om met hetzelfde enthousiasme in de onderwerpen vast te bijten. Gelukkig bleef het vooruitzicht op andere onderwerpen komen en dat maakte het goed te doen. 

Welke persoonlijke ontwikkelingen heb je ondergaan?

Voordat ik aan het traineeship begon, had ik basiskennis over online marketing. Dacht ik. Helaas viel dat toch een beetje tegen en bleek mijn voorkennis al snel te zijn bijgebeend. Dankzij deze opleiding heb ik theoretische kennis en praktische ervaring opgedaan binnen online marketing. Daarnaast heb ik mij tijdens het traineeship ook ontwikkeld op gebieden als personal branding, sollicitatieprocedures, Artificial Intelligence (AI) en nog veel meer. Ook het productief en efficiënt werken heb ik na deze twee maanden nog wat meer onder de knie. Het traineeship van Leaped heeft op diverse brede facetten bijgedragen aan de ontwikkeling en opstart van mijn professionele carrière.

Hoe was de begeleiding van Leaped?

♫ “Ik kan het niet! Ik kan het niet, ik kan het niet alleen.” ♫ is een songtekst die me meteen te binnen schiet bij deze vraag. Samen staan we sterker en dat is precies hoe ik de begeleiding van Leaped heb ervaren. Of je nu vakinhoudelijke vragen hebt, niet weet hoe je moet solliciteren, niet goed in je vel zit of gewoon een praatje wilt maken, er is altijd wel iemand beschikbaar om je te helpen. Dankzij het team van Leaped heb ik binnen twee maanden succesvol mijn opleiding afgerond en een leuke baan gevonden. De toegankelijke, professionele en ervaren hulp was van essentieel belang en ik geloof oprecht dat ik dit niet alleen had kunnen bereiken.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Ik vond het traineeship van Leaped een ongelooflijk waardevolle ervaring die me veel geleerd heeft. Het gehele proces voorafgaand aan de start van het traineeship was spannend, maar gaf ook meteen een kijkje in de professionaliteit die ze handhaven. Ondanks de drukke periode van de opleiding was het absoluut de moeite waard en een investering in mezelf. Ook na de opleiding werd ik goed begeleid in het vinden van een baan die bij me past en kon ik tegelijkertijd mijn skills blijven inzetten voor projecten. Dankzij Leaped kon ik succesvol mijn carrière omgooien en kan ik nu werken in een gebied waarin ik gepassioneerd ben. Het was geweldig om te leren van zulke experts en ik ben blij dat ik voor Leaped heb gekozen.

ontwerp zonder titel (3)

Het traineeship van Leaped heeft op diverse brede facetten bijgedragen aan de ontwikkeling en opstart van mijn professionele carrière.

Nigel

Trainee bij Leaped