Nieuwscase

Succesverhaal: trainee Morris

Succesverhaal
Trainee
5 december '22
morris both - online marketeer - noord-holland - heemskerk - leaped

Het succesverhaal van Morris

Na het afronden van mijn studie Nederlands in 2017 was het even zoeken. Wat wilde ik nu eigenlijk doen? Ik wist dat ik een goed gevoel voor taal bezit en dat ik mijn passie daarvoor wilde omzetten naar iets productiefs. Ik heb toen veel gesolliciteerd, maar eigenlijk altijd met hetzelfde resultaat: afgewezen, want ik had te weinig ervaring. Maar toen kwam ik Leaped tegen. Zij boden mij een traineeship en – de crux van mijn probleem – ervaring. En zo is mijn avontuur met Leaped begonnen.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Pfoe, ja. Het traineeship was goed te doen. Mijn kennis van marketing was erg oppervlakkig en het meeste van de stof was nieuw. Maar daarom was alles interessant. Ik dacht aanvankelijk dat ik het puur zou houden op wat ik kende: content en social media, maar de opleiding heeft ook mijn interesse in SEO, e-mailmarketing en UX opgewekt.

Het online lesmateriaal was goed te volgen. Even een paar uur luisteren naar experts in hun eigen gebied en dan kennistests doen. Maar nog leuker waren de lessen. Experts die met enthousiasme kunnen vertellen over hun vakgebied, vaak met verhalen van het front. En zeggen ze iets dat vragen bij je oproept? Dan kun je deze altijd stellen.

De bijbehorende eindopdracht kan wel ineens pittig lijken, omdat je alles moet gaan gebruiken. Maar ook daar kom je wel uit, zelfs zonder achtergrond in marketing. Je hebt twee maanden aan kennis, je klasgenoten en een heel arsenaal aan behulpzame docenten tot je beschikking.

“Daarbij – en dat vind ik zelf de belangrijkste ontwikkeling – merk ik ook dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ik ben er achter gekomen dat ik echt wel wat kan. Waar ik eerst stil en volgzaam opdrachten uitvoerde waar ik niet heel erg in geloofde, durf ik nu mijn grenzen aan te geven en mijn eigen inzichten uit te spreken.”

Welke persoonlijke ontwikkeling heb je ondergaan?

Tijdens het traineeship is het vooral mijn kennis die is ontwikkeld. Ik wist meer over marketing en tijdens mijn stage heb ik die kennis aangevuld met ervaring. Het is na mijn stage – door echte ervaring op te doen – dat ik de echte groei heb doorgemaakt en mezelf heb leren kennen. Wat ik dacht dat ik interessant vond, hoefde niet te betekenen dat ik het ook interessant vond om mee te werken. Daarbij – en dat vind ik zelf de belangrijkste ontwikkeling – merk ik ook dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ik ben er achter gekomen dat ik echt wel wat kan. Waar ik eerst stil en volgzaam opdrachten uitvoerde waar ik niet heel erg in geloofde, durf ik nu mijn grenzen aan te geven en mijn eigen inzichten uit te spreken. En blijken die inzichten toch niet te kloppen, dan heb ik er in elk geval van geleerd.

Nu houd ik me vooral bezig met recruitmentmarketing. Dat is een combinatie van content-, social media- en e-mailmarketing, waarmee je bedrijven helpt in contact te komen met potentiële werknemers. Als iemand die zelf eerst geen werk kon vinden, voelt het nu alsof de cirkel rond is.

Hoe was de begeleiding van Leaped?

Ik weet niet of ik zo ver was gekomen zonder de fantastische begeleiding van Leaped. Als ik vragen had, kon ik bij Leaped terecht. Wilde ik meer weten over een bepaald onderwerp, dan was er altijd wel iemand binnen Leaped die mij de goede kant op kon sturen. Had ik een grote overwinning behaald voor mezelf, vierden zij het met me mee over de telefoon. Blijkt dat je – na een tijdje – toch niet helemaal op je plek zit waar jij jouw stage loopt of gedetacheerd bent? Dan kijkt Leaped naar de oplossingen. In het kort: als jij aangeeft wat je nodig hebt, dan doen ze bij Leaped wat ze kunnen.

Ik had nog niet veel werkervaring en zeker niet op dit gebied. Natuurlijk liep ik dus tegen dingen aan tijdens mijn stage. Maar bij Leaped vinden ze het belangrijk dat jij lekker in je vel zit en doen wat ze kunnen om dit voor elkaar te krijgen.

morris both - online marketeer - noord-holland - heemskerk

Ik weet niet of ik zo ver was gekomen zonder de fantastische begeleiding van Leaped. Als ik vragen had, kon ik bij Leaped terecht. Wilde ik meer weten over een bepaald onderwerp, dan was er altijd wel iemand binnen Leaped die mij de goede kant op kon sturen.

Morris

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.