Nieuwscase

Succesverhaal: trainee Jimmy

Succesverhaal
Trainee
2 augustus '22
jimmy - online marketeer

Het succesverhaal van Jimmy

In 2020 – midden in de coronapandemie – ben ik afgestudeerd. Op dat moment lag de luchtvaart, de studierichting die ik gedaan heb, compleet op zijn gat. Tijdens mijn afstuderen heb ik het vak van online marketing leren kennen. Ik vond dat prachtig. Hier wilde ik werk van maken. Na wat freelancewerk met Facebook Ads besefte ik dat de ambitie er was, maar bij lange na nog niet de ervaring. Gelukkig was daar Leaped…

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Op 8 februari 2021 begon ik ietwat gespannen, maar vol met de welbekende goede moed aan de eerste klas. Mijn huiswerk gedaan, kregen we een introductie van de Online Marketing bootcamp die we zouden gaan krijgen. Wat volgde waren twee maanden waarin alle uiteenlopende thema’s behandeld werden.

Inhoudelijk is de Leaped Academy goed te doen. De lessen bestaan uit twee dagen klassikaal les met Leaped, waarin wekelijks een nieuw thema behandeld werd, in combinatie met e-learnings die de lessen ondersteunde. De klassikale lessen waren altijd tof – veelal doordat de docent die wij hadden de theorie heel levendig kon maken. Soms vond ik een thema minder interessant, maar dan bleef de les daarover toch boeiend. Uiteindelijk hebben we onze kennis los kunnen laten op een live case. Ondanks het drukke schema dat daardoor ontstond, heb ik een fijne opleidingstijd gehad. Na het behalen van de opleiding kon ik eindelijk zeggen: ik ben online marketeer. Nu nog praktijkervaring opdoen.

Momenteel werk ik als Performance Marketeer bij een digital marketing agency in Amsterdam. Ik werk voornamelijk aan Google-, LinkedIn- en Facebook Ads-campagnes voor een mix aan klanten. Marketing voor mij is het draaien van campagnes en merken zichtbaar maken.

Mijn interesse is daarin steeds meer gegroeid richting SEA voor e-Commerce. Ik vind het prachtig om erachter te komen welke psychologische (verkoop)trucs het beste werken om de conversiewaarde voor bedrijven zo veel mogelijk te maximaliseren.

Welke persoonlijke ontwikkeling heb je ondergaan?

Mijn tijd bij Leaped staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Na de opleiding ben ik aan de slag gegaan als online marketeer bij Balance. Op dat moment vond ik alles leuk. Ik wilde me vooral ontwikkelen richting advertising, SEO en UX. Dat heb ik bij Balance naar hartenlust kunnen ontwikkelen met de opbouw van een vernieuwde website en het adverteren op Google en LinkedIn. Tegelijkertijd heb ik me kunnen ontwikkelen in e-Commerce advertising voor BCC – het voordeel van een dubbelopdracht die naast elkaar lopen. Hier is mijn fascinatie voor digital advertising voor e-Commerce begonnen. Gedurende deze opdracht kwam ik erachter dat ik online adverteren briljant vind, met name wanneer je er producten mee wilt verkopen. Daarmee is er een nieuwe stip aan de horizon gekomen.

Hoe was de begeleiding van Leaped?

Leaped staat voor je klaar. Zo simpel is het. Wanneer je ergens op vastloopt, bel je met Leaped. Wanneer je iets te vieren hebt, bel je natuurlijk ook Leaped! Vanuit mijn ervaring heeft Leaped een hele belangrijke rol gespeeld in mijn persoonlijke groei. Ik ben mijn eerste professionele werkervaring aangegaan vanuit het traineeship en dan loop je gewoon tegen dingen aan, zowel inhoudelijk als persoonlijk. De mensen bij Leaped zijn enorm betrokken en helpen je verder. Ook heeft Leaped altijd meegekeken naar de juiste opdrachten op basis van mijn interesses. Die rode lijn is ook zichtbaar. Waar mijn opdracht begon bij UX, SEO en adverteren, ben ik op mijn huidige opdracht enkel nog maar aan het adverteren.

jimmy 4kant

De mensen van Leaped bezitten een kunst. Zij kunnen je op welk moment dan ook het gevoel geven dat je on top of the world staat. Dat jij de topper bent die bedrijven nodig hebben. Tegelijk zijn ze ook eerlijk wanneer zaken minder goed gaan, maar krijg je direct handvatten mee om dat te tackelen. Je weet daarom direct waar je aan toe bent en dat heb ik altijd enorm gewaardeerd aan Leaped.

Jimmy

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.