Nieuwscase

Succesverhaal: trainee Fiep

Succesverhaal
Trainee
27 juni '23
foto van fiep, een online marketing trainee bij leaped

Het succesverhaal van Fiep

Mijn naam is Fiep van Rossem, 25 jaar jong en ik woon in Utrecht. Via een Instagram-advertentie ben ik bij Leaped terechtgekomen. Wie had gedacht dat ik bij Leaped zoveel zou leren over online marketing en vanuit daar zou doorgroeien naar mijn huidige functie als Online Marketeer bij een advocatenkantoor? Ik in ieder geval niet!

Hoe heb je de opleiding ervaren?

De opleiding bij Leaped was een ontzettend leerzame tijd. Zowel in klassikale als online lessen werd je ondergedompeld in de wereld van online marketing. Een van de meest opvallende aspecten van deze opleiding was de aanwezigheid van verschillende marketingexperts. Het was inspirerend om te zien hoeveel kennis en ervaring deze docenten hebben. Ze waren gepassioneerd over hun vakgebied en deelden graag hun inzichten en best practices. Van zoekmachineoptimalisatie tot sociale media, e-mailmarketing tot contentstrategie. Deze diverse docenten hebben ervoor gezorgd dat ik ontzettend veel heb geleerd in een relatief korte tijd van maar liefst zeven weken. Daarnaast kregen we toegang tot een geweldig platform genaamd CXL, waar je een goede basis kunt leggen op verschillende marketing onderwerpen en al snel ontdekt welke onderwerpen je het meest interesseren.

Natuurlijk was het in het begin overweldigend om zoveel nieuwe informatie te krijgen. Er zijn zoveel verschillende aspecten van online marketing en elke dag werden er nieuwe tools en technieken geïntroduceerd. Het kostte tijd om alles te begrijpen en toe te passen. Maar met de juiste mindset en doorzettingsvermogen vond ik de opleiding en de casestudy goed te doen.

Een van de onderwerpen die we behandelden was Google Ads. Het was fascinerend om te leren hoe we effectieve advertentiecampagnes konden opzetten en optimaliseren om maximale resultaten te behalen. Daarnaast was er veel aandacht voor Google Analytics 4 (GA4), het nieuwste analytische platform van Google. Het begrijpen van gebruikersgedrag, het meten van conversies en het identificeren van groeikansen waren slechts enkele van de waardevolle inzichten die ik heb opgedaan.

Naast deze – wat meer analytische – onderwerpen leerden we ook over User Experience (UX) en het belang van een gebruiksvriendelijke website of app. Het begrijpen van de behoeften en het gedrag van gebruikers is cruciaal bij het ontwerpen van een effectieve online aanwezigheid.

Ook werden Google Ads, GA4 en UX behandeld, en nog veel meer verschillende marketing onderwerpen en werkten we in groepjes samen voor een case study. 

“Het was inspirerend om te zien hoeveel kennis en ervaring deze docenten hebben. Ze waren gepassioneerd over hun vakgebied en deelden graag hun inzichten en best practices.”

Hoe was de begeleiding van Leaped?

Tijdens het samenwerken leer je veel van elkaar en krijg je goede begeleiding vanuit Leaped. De opleidingsmanager belt je regelmatig om te vragen of je tegen bepaalde dingen aanloopt en kan dankzij zijn achtergrond als psycholoog ook nog eens bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit vond ik erg prettig en hierdoor heb ik ook meer over mezelf geleerd.

Hoe heb je het traineeship van Leaped ervaren?

Al met al kan ik zeggen dat mijn opleiding als online marketeer bij Leaped een verrijkende ervaring was. Ik heb waardevolle kennis en praktische vaardigheden opgedaan dankzij de expertise van de professionals in het bedrijf. Hoewel het soms uitdagend was om alle informatie te verwerken, heb ik met de juiste toewijding en vastberadenheid grote vooruitgang geboekt. Ik kijk ernaar uit om mijn verworven kennis in de praktijk te brengen en mijn carrière in de online marketingwereld verder te ontwikkelen. Het was een waardevolle ervaring om van zulke deskundigen te kunnen leren en ik ben blij dat ik voor Leaped heb gekozen.

Al met al kan ik zeggen dat mijn opleiding als online marketeer bij Leaped een verrijkende ervaring was. Ik heb waardevolle kennis en praktische vaardigheden opgedaan dankzij de expertise van de professionals in het bedrijf. Hoewel het soms uitdagend was om alle informatie te verwerken, heb ik met de juiste toewijding en vastberadenheid grote vooruitgang geboekt.

Fiep

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.