Nieuwscase

Succesverhaal: trainee Famke Janssen

Succesverhaal
Trainee
17 oktober '24
famke janssen

Het succesverhaal van Famke Janssen

De opleiding was net de aanvulling die ik nodig had. Toen ik begon met solliciteren, merkte ik dat bedrijven op zoek waren naar veel werkervaring. Iets wat ik volgens hen nog niet genoeg had. Daarnaast wist ik eigenlijk ook nog niet precies wat ik wilde doen. Ik ging op zoek naar een manier om mijn kennis naar een hoger niveau te tillen en om erachter te komen waar nou echt mijn passie lag. Gelukkig kwam ik al vrij snel bij Leaped uit. Na drie maanden veel solliciteren, had ik na het volgen van het online marketing traineeship bij Leaped binnen vier weken een nieuwe baan. Waar ik het nog steeds erg naar mijn zin heb.

Wat deed je voordat je bij Leaped begon?

Nadat ik was afgestudeerd van de opleiding Commerciële Economie ben ik begonnen bij een klein marketingbureau in Nijmegen. Vanaf het begin werd ik gelijk in het diepe gegooid en was ik verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste kennis en voor mijn eigen leerproces. Ik was voornamelijk bezig met het creëren en promoten van content, SEO en het optimaliseren van productinformatie. Waar ik in het begin in een korte tijd erg veel leerde en werd verrast door het vertrouwen dat ze meteen in mij hadden, merkte ik na een tijdje dat ik de uitdaging en de kans op doorgroeimogelijkheden miste. Daarnaast kwam ik erachter dat mijn passie meer ligt bij conversie-optimalisatie op basis van klantbehoeften, dan bij het puur creëren van content op basis van eigen inzicht. 

Ik begon dus met zoeken naar een functie die beter bij mij zou passen en met meer uitdaging. Met al enige kennis en ervaring op zak had ik hier veel vertrouwen in. Toch kreeg ik van meerdere bedrijven terug dat ze wel potentie in mij zagen, maar niet de middelen en tijd hadden om een junior te begeleiden. Na een paar keer dit gehoord te hebben, zakte de moed een beetje in mijn schoenen. Ik wilde graag ergens anders gaan werken, maar op deze manier ging dat niet lukken. Ik ben toen op zoek gegaan naar traineeships en kwam toen bij Leaped terecht. Dit voelde als de perfecte uitdaging voor mij.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

De opleiding heb ik als positief ervaren. Ik heb veel informatie mogen ontvangen van verschillende experts. Hierbij kwamen alle belangrijke onderwerpen van marketing aan bod. Ik herkende vanuit mijn opleiding natuurlijk al veel van de stof, maar tijdens deze opleiding gingen we veel dieper op alle onderwerpen in. Dit heeft mij echt verder geholpen. Ook mochten we de geleerde kennis vervolgens in praktijk gaan brengen. We werden hierbij in het diepe gegooid, waarbij we veel zelf moesten uitzoeken. Hierdoor raakte ik al meer gewend aan hoe het er in het werkveld ook aan toe gaat. Door het verder verdiepen in de stof en het uitvoeren van de opdrachten ben ik erachter gekomen waar mijn interesses lagen en welke werkzaamheden ik liever achter mij liet.

Hoe was de begeleiding vanuit Leaped?

De begeleiding tijdens de opleiding was erg fijn. Er werd goed met je meegedacht en je kon bij veel experts terecht met vragen. Daarnaast stimuleerde ze je echt om eerst zelf dingen uit te zoeken, voordat je met een vraag kwam. Het werd dan ook gewaardeerd als je echt met gerichte vragen kwam en niet met brede vragen zoals: “Hoe kan ik dit het beste aanpakken?’’. Toen de opleiding voorbij was, mocht ik al snel op sollicitatiegesprek bij een bedrijf dat Leaped voor mij had gevonden. Dit werd uiteindelijk niks. Aangezien ik snel aan de slag wilde, ben ik zelf op zoek gegaan naar bedrijven. Leaped denkt hierin erg mee, houdt rekening met je wensen en ze hebben er uiteindelijk met hun goede overtuigingskracht voor gezorgd dat ik bij het bedrijf kon beginnen. Elke zes weken werd er nog bij mij ingecheckt of alles goed ging en of er nog dingen waren die ik nodig had. Ze geven echt het gevoel dat je te allen tijde op ze kan terugvallen en dat is erg fijn.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Al met al heb ik het traineeship als zeer positief ervaren. Ik heb veel geleerd op het gebied van marketing en over mezelf. 

Van tevoren had ik verwacht dat ik bij verschillende bedrijven aan de slag zou gaan, zodat ik echt kon ontdekken wat het beste bij mij past. Doordat we bij Leaped veel dieper ingingen op de verschillende onderwerpen en dit ook meteen in praktijk meteen mochten toepassen, kwam ik er gaandeweg eigenlijk al achter waar ik het liefst mee wilde werken. Hierdoor kon ik heel gericht op een functie gaan zoeken en heb ik het geluk gehad dat mijn eerste bedrijf, binnen het traineeship, ook gelijk hetgeen was wat binnen mijn wensen past. Het weten wat ik wil is naar mijn mening ook de grootste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Hierdoor sta ik steviger in mijn schoenen. Ik kan nu veel beter uitspreken wat ik wil en laten zien wat ik in huis heb. Iets waar bedrijven ook naar op zoek zijn. Eerst wist ik van alle onderwerpen een klein beetje af, maar nu ben ik gespecialiseerd in specifieke onderwerpen. Onderwerpen die mij liggen. 

Ook heb ik geleerd dat je echt verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces. Het is belangrijk om initiatief te nemen als je iets wilt bereiken. Hierdoor toon je aan dat je leergierig bent en veel doorzettingsvermogen hebt. Ik blijf voorlopig nog lekker zitten waar ik zit, maar mocht ik verder gaan solliciteren kan ik in ieder geval aantonen dat ik zowel op werkgebied als op persoonlijk gebied veel ervaring heb opgedaan!

Wat is je tip voor een startende trainee bij Leaped?

Stel je open voor alle onderwerpen, want wellicht ligt je interesse bij een totaal ander onderwerp dan je van tevoren denkt. Toon veel initiatief en laat blijken dat je iets graag wilt. Je krijgt nu de kans om te ontdekken waar jouw interesses en kwaliteiten liggen!

famke janssen

“Het weten wat ik wil is naar mijn mening ook de grootste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Hierdoor sta ik steviger in mijn schoenen. Ik kan nu veel beter uitspreken wat ik wil en laten zien wat ik in huis heb. Iets waar bedrijven ook naar op zoek zijn.”

Famke

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.