Nieuwscase

Succesverhaal trainee: Famke

Succesverhaal
Trainee
17 september '24
famke bles

Het succesverhaal van Famke

Een diploma Creative Business op zak, veel verschillende kennis in huis en mooie stagebedrijven op mijn CV; maar wat is mijn volgende stap? Het antwoord op deze vraag had Leaped voor mij!

Wat deed je voordat je bij Leaped begon?

Ik studeerde Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Een brede studie waarin ik de marketing, journalistiek en media ontdekte. Na mijn studie wilde ik niet verder doorstuderen. Ik leerde tijdens mijn stages, voor mijn gevoel het, het meeste. Door collega’s en de bedrijfsculturen leerde ik veel van en door anderen. Tijdens mijn studie kwam ik er in ieder geval wel achter dat mijn interesse voor online marketing groeide en groeide. 

Ik wilde nog veel leren over (online) marketing, maar niet door een studie. En tegenwoordig zoeken werkgevers een junior met al twee jaar werkervaring; dat is natuurlijk lastig. De combinatie van leren en werken leek mij de beste stap voor mijn ontwikkeling. Zo kwam Leaped op mijn pad. In december 2023 startte ik met het traineeship. Ik kan je vertellen, nog voordat je mijn verhaal verder leest; ik heb geen spijt!

Hoe heb je de opleiding ervaren?

De twee maanden opleiding waren heel leerzaam. Door de combinatie van (online) lessen en online cursussen deed ik snel nieuwe kennis op. Deze kennis kon ik samen met twee andere trainees direct inzetten voor een opdracht. Dit maakte het leuk en testte direct je kennis. Het waren twee intensieve maanden, omdat er veel nieuwe informatie op mij afkwam. Naast dat harde werken was het samenwerken met andere trainees gezellig en tegelijkertijd leerde ik van hun inzichten. Door de Leaped Academy heb ik nu verschillende certificaten, waar je veel voor doet, maar zeker wat aan hebt.

Tijdens de opleiding leerde ik niet alleen alle facetten binnen online marketing. Ook wist ik na het traineeship hoe ik met mijn CV de juiste indruk maak, mijn LinkedIn goed op orde is en hoe je je op sollicitatiegesprekken het best kunt voorbereiden.

Hoe was de begeleiding vanuit Leaped?

Tijdens het traineeship was er veel begeleiding. De docenten hebben veel expertise, waar je met vragen altijd op terug kan vallen. Iedereen stond altijd open om je vragen te beantwoorden als je er echt niet uitkwam. Er was altijd ruimte om eerlijk te zijn, feedback te geven en te ontvangen. Naast de gezelligheid was het fijn dat deze ruimte er ook was. Ook toen ik op opdracht zat, hield ik binding met Leaped. Dat is prettig, want je kon altijd terugvallen op hen.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Door het traineeship heb ik sneller stappen kunnen maken in mijn ontwikkeling tot online marketeer. Ik leerde in korte tijd veel, waardoor ik met meer kennis het werkveld in kon. Na de Leaped Academy heb ik eerst intern aan projecten mogen werken. Daarna kreeg ik de kans om vier maanden bij Omroep Gelderland te werken. Hier heb ik mijn skills en vaardigheden, die ik eerder opdeed, mogen inzetten. Daarnaast kon ik mij voor alle contentcreatie verder ontwikkelen door de socials van Leaped met een andere trainee op te pakken.

Na mijn tijd bij Omroep Gelderland via Leaped ben ik aan de slag gegaan bij hun zusterbedrijf; online marketingbureau Keenr. Ik ben heel blij dat alles zo gelopen is. Zowel bij Leaped als nu bij Keenr kan ik mij nog verder ontwikkelen en voor leuke opdrachtgevers aan de slag!

Wat is je tip voor een startende trainee bij Leaped?

Plannen! Zorg ervoor dat je weet waar je aan begint. Ik begon rondom alle feestdagen en dat leert je nog beter prioriteiten stellen. En als je weet waarvoor je het doet, kom je heel ver! Neem alles door en maak ook een eigen planning. Plan ruim, want soms duren cursussen toch langer dan je vooraf denkt. Probeer, als het mogelijk is, vooruit te werken. Door de praktijkopdracht in het vooruitzicht, wil je niet op het laatste moment alles tegelijk doen.

famke bles

“Door het traineeship heb ik sneller stappen kunnen maken in mijn ontwikkeling tot online marketeer. Ik leerde in korte tijd veel, waardoor ik met meer kennis het werkveld in kon.”

Famke

Trainee bij Leaped

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk hier het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken.