Nieuwscase

Net je studie afgerond en geen werkervaring, wat nu?

Interim
Trainee
20 juni '22
werkervaring opdoen tijdens het online marketing traineeship van leaped

Net je studie afgerond en geen werkervaring, wat nu?

Als je wel eens op zoek bent gegaan naar vacatures binnen jouw vakgebied, ben je hoogstwaarschijnlijk het vereiste aantal jaar aan werkervaring tegengekomen. Een groot pijnpunt.

Traineeship bij Leaped

Als je wel eens op zoek bent gegaan naar vacatures binnen jouw vakgebied, ben je hoogstwaarschijnlijk het vereiste aantal jaar aan werkervaring tegengekomen. Een groot pijnpunt. Zeker voor starters, omdat ze hierdoor vaak niet worden aangenomen. Er wordt meestal minimaal 2 jaar werkervaring gevraagd en daarnaast ook ervaring met bepaalde tools die je simpelweg nog nooit in de praktijk hebt kunnen toepassen. 

Wat zou het mooi zijn als je ergens kan starten waar je deze vereiste werkervaring kan opdoen. Wanneer iemand jou die kans aanbiedt krijg je namelijk de mogelijkheid om jouw opgedane kennis, waar je hard voor hebt gestudeerd, eindelijk toe te gaan passen!

Twijfels beginnen op te komen tijdens de zoektocht naar een functie binnen online marketing. En dat is helemaal niet gek. Je vraagt je misschien af of je nog niet genoeg kennis hebt opgedaan, misschien moet je toch maar doorstuderen? Dit hoeft de oplossing niet te zijn, want doorstuderen vult niet het gat aan werkervaring op. 

Wat je zoekt is eigenlijk een combinatie van kennis vergaren en dit direct in praktijk kunnen toepassen. Dat is precies de kans die je krijgt bij een online marketing traineeship. Het is een perfecte combinatie van werkervaring opdoen en jezelf verder ontwikkelen binnen online marketing. 

Om je te helpen bepalen of een traineeship iets voor jou is, geven wij jou een aantal handvaten mee!

de oplossing voor het niet vinden van een baan na je studie

Kennis

Binnen een traineeship staan de eerste weken in het teken van het opleidingstraject. Binnen het traineeship van Leaped bestaat deze periode uit vier maanden. In deze periode ga jij je ontwikkelen op allerlei aspecten binnen online marketing. Dit is een combinatie van theorie en praktijk. Allereerst zal je een aantal cursussen gaan volgen en les krijgen van online marketing experts. Denk aan onderwerpen zoals SEO, SEA, social media, e-mailmarketing en UX. Maar bijvoorbeeld ook CRO, Google Analytics en Google Data Studio. Een gevarieerd programma dat jou klaarstoomt voor de volgende stap; het toepassen in de praktijk.

Praktijk

Je nieuw vergaarde kennis ga je toepassen door middel van een marketing analyse die je uitvoert voor een bedrijf. Dit doe je voor vijf online marketingkanalen; SEO, UX, SEA, social media en e-mailmarketing. Hierbij gebruik je verschillende tools die het mogelijk maken om data in te zien, om een advertentie te maken of een zoekwoordonderzoek op te stellen. Tools waar jij jezelf wegwijs in maakt.

Werkervaring

Misschien wel de grootste pijnpunt waar je tegenaan loopt. Er wordt in bijna alle vacatures gevraagd naar minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Misschien heb je in eerdere sollicitatiegesprekken wel eens te horen gekregen dat je om deze reden de baan misliep.

Door het volgen van een traineeship doe je deze werkervaring op en heb je meteen de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven te kunnen werken. Dit biedt jou niet alleen werkervaring, maar ook inzicht in de manier van werken in verschillende branches en organisaties. Ieder bedrijf heeft zijn eigen aanpak en jouw rol binnen marketing zal elke keer net iets anders zijn.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het traineeship van Leaped heb je altijd een aanspreekpunt waarmee je kan overleggen over waar je tegenaan loopt en/of jezelf verder in wilt ontwikkelen. Samen kijken jullie wat bij jou past en waar voor jou de beste groeipotentie ligt.

Kortom binnen een traineeship komt kennis en ervaring samen. Door een intensief opleidingstraject word jij klaargestoomd om bij verschillende bedrijven op detacheringsbasis te werk te gaan. Na het 2-jarige opleidingstraject beschik jij over de nodige ervaring en ben je daarnaast ook zekerder over je kennis en het toepassen hiervan.

Lijkt een online marketing traineeship jou nu de perfecte volgende stap in jouw carrière?

Bekijk dan het traineeship van Leaped of neem contact op met ons om jouw mogelijkheden te bespreken. Mis jij iemand binnen jouw bedrijf die deze werkzaamheden voor je uitvoert? Neem dan contact met ons op!

“Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.”

Boudewijn van der Laan

Docent Leaped