Maura: “hoe bereik je de online consument?”

SEO is een belangrijk aspect in de online marketing. Benieuwd naar hoe het werkt? Bekijk dan de 2 minuten durende video over hoe SEO werkt en wat het inhoudt. Benieuwd naar meer over zoekmachinemarketing, SEA en Google Analytics? Houd dan de website in de gaten. Zijn er nog vragen? Neem dan contact op via mijn profiel.

Zoekmachine optimalisatie en Google

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is een belangrijk aspect in de online marketing en wordt gedefinieerd als het optimaliseren van (mobiele) websites en apps voor mensen die een zoekmachine gebruiken. Het optimaliseren van de vindbaarheid kan door middel van techniek, autoriteit en content.

Techniek
Techniek heeft te maken met zichtbaarheid. Er zijn 5 elementen belangrijk als het gaat om techniek: toegankelijkheid, architectuur, verticals, snelheid en mobiel. Toegankelijkheid heeft onder andere te maken met broncodes (HTML markup) en het crawl budget (De tijd die Google gebruikt om de website te indexeren). Een trage website of dubbele content heeft negatieve invloed op het crawl budget. Architectuur is de opbouw van URL-paden en http/https codes. Het optimaliseren van techniek zorgt ervoor dat Google de website correct indexeert.

Autoriteit
Een andere factor is autoriteit. Google houdt rekening met het aantal interne en externe links. Het gaat niet om de hoeveelheid links, maar om de kwaliteit en relevantie van de geplaatste links.

Content
De laatste factor is content. Het moet namelijk duidelijk zijn waar de website over gaat. Dit heeft onder ander te maken met zoekwoorden, titels, afbeeldingen en tekst. De tekst hoort geschreven te zijn voor de doelgroep, en niet voor de zoekmachines. Kwaliteit van de tekst is essentieel.

Deze drie factoren bepalen welke resultaten naar voren komen bij Google. Onthoud: relevantie is het belangrijkst. Iemand voert een zoekopdracht uit en krijgt de best bijhorende en relevante resultaten te zien in Google.

Heb je nog vragen over SEO of wil je meer weten? Neem dan contact op met Leaped!

Groet Maura

Meer over Maura